סלובקיה גובלת בצ'כיה, פולין, אוקראינה, אוסטריה והונגריה ובה בולטים בפסגותיהם הגבוהות הרי הטטרה הנישאים מעל 2500 מ' מעל פני הים. עיקר הענין בטיול זה הוא מפגש עם נופי מרכז אירופה הכפריים, נהרות שוצפים ופסגות נישאות בנופי יער. בסלובקיה יש חמישה פארקים לאומיים ושש עשרה שמורות טבע. ברטיסלבה, בירת המדינה, ממוקמת יפה בין הקרפטים לנהר הדנובה ומציעה מגוון אתרי תיירות מענינים: ארמונות, מוזיאונים ומופעי תרבות. בדרכנו חזרה נקדיש כחצי יום לטיול בוינה, בירתה היפה של אוסטריה.
זהו מסלול המשלב נופי טבע עם ערים, עיירות, כפרים ואתרים מקומיים.
הטיול לא קשה פיזית, והתוכנית מותאמת ל"גיל השלישי". הלינה בשני מלונות בלבד.
טיסת ערב מנמל התעופה בן גוריון לשדה התעופה בווינה.
עם ההגעה ואחרי התנהלות עם המזוודות, ניסע כשעה ללינה בברטיסלבה.
בשעות הבוקר ניפרד לשלום מברטיסלאבה וניסע מזרחה לכיוון הרי הטאטרה.
בתום ביקורינו בעיר ניסע לאתר הנצחה חשוב ממלחמת העולם השנייה לזכר הצנחנים חביבה רייק ורפאל רייס.
משם נעלה לאוטובוס וניסע להרי הטאטרה למלון שלנו, ארוחת ערב ולינה.
היום נטייל בשמורת טבע יפה של הטאטרה הנמוכים באזור Jasna. נתחיל בהליכה קלה סביב אגם ורביצ'ה פלסו הקסום החבוי בלב היער . עם תום הסיור ניסע לכפר ציורי השמור ע"י אונסק"ו Vlkolinec ונסייר ברגל ונתרשם מיופיו ומהנוף הסובב את הכפר.
בהמשך נחצה את הטאטרה הנמוכים אל הכפר קרמניצקה לביקור באתר ההנצחה לצנחנית חביבה רייק ונמשיך אל היפה שבערי סלובקיה, בנסקה ביסטריצה. נבקר במרכז העתיק והססגוני של העיירה, בו טיילת יפה והרבה בתי קפה ומסעדות. ארוחת ערב ולינה: בהרי הטאטרה
הבוקר ניסע לכיוון שמורת פיאנני על גבול סלובקיה פולין. שמורת הטבע הבינמדינתית הראשונה באירופה. בשמורה ערוץ מרשים שאורכו 12 ק"מ, וקירותיו מזדקרים לגובה של עד כ- 500 מ'. נשוט בתוך הערוץ על רפסודות עץ אותן משיטים תושבי ההרים המקומיים. עם תום השייט נסייר בגן פסלי עץ ונעצור לארוחת צהריים מקומית. בהמשך ניסע לעיר בירת הרי הטאטרה הגבוהים; Poprad , ונסייר במרכז העתיק של העיר. נשוב למלון שבהרי הטטרה.
היום נבקר בטטרנסקה לומניצה: עיירה ציורית ונחמדה. נעלה ברכבל נוח לגובה 1752 מ', ונטייל ליד אגם סקלנטה. (עליה ברכבל תלויה במזג האוויר). בהמשך היום ניסע לעיירת הקיט היפה ביותר בסלובקיה ונערוך טיול רגלי סביב אגם שטרבסקה שפסגות ההרים משתקפות במימיו הצלולים. לקראת סיום היום נבקר במוזיאון הפתוח פריבילינה המספר את סיפורו של עמק ליפטובסקי. ארוחת ערב ולינה במלון בהרי הטאטרה.
פנינו אל חבל ארץ עתיק, מדרום מזרח להרי הטאטרה, המאופיין בסגנון גותי מאוחר המעיד על מאות שנים של מיזוג תרבויות. זו הסיבה שרבים מהאתרים הוכרזו כאתרי מורשת עולם של אונסק"וובחלקם נבקר. נפתח את הבוקר בעיר לבוצ'ה- עיירת מלוכה מימי הביניים, גם היא אתר מורשת עולמי. נבקר במרכז העתיק בו נמצאת כנסית יעקב הקדוש ובה תמונת מזבח הנחשבת לתמונת המזבח הגותית הגבוהה בעולם. משם נמשיך למצודת ספיש המרשימה עליה נצפה מרחוק. יסודותיה נבנו במאות ה-11-12 ונשקף ממנה נוף מרהיב! דרך הכפר ז'הרה והסכר על אגם רוזין נגיע אל העיר השנייה בגודלה בסלובקיה קושיצה. העיר העתיקה משוחזרת להפליא. נסייר ברובע היהודי ובשערי בית הכנסת, נספר את סיפור יהדות סלובקיה וקושיצה, נסייר בשדרה (הלבאנה) עם הבניינים המיוחדים, ברחוב המלאכות והאומנות, נתרשם מקתדראלת אליזבתה הקדושה ונתענג על הצלילים והמראות של המזרקה המנגנת בכיכר. חזרה למלוננו ללינה וארוחת ערב בהרי הטאטרה .
בבוקר ניפרד לשלום מהמלון ומהרי הטאטרה וניסע לכיוון בירת סלובקיה. בדרך נבקר במוזיאון קטן ובו דגם מעץ מרהיב של העיר העברית בית לחם וערי וסמלי סלובקיה. נמשיך נסיעתנו מערבה ונבקר בכפר אוטנטי Cicmany השמור ע"י ארגון לאומי בשל סגנון הבניה והעיטורים על חזית הבתים. אחר הצהריים נגיע לברטיסלאבה, ניכנס למלון ולאחר קבלת חדרים והתרעננות נצא בערב לסיור במרכז העיר העתיק וניכנס למסעדה בטיילת הראשית לארוחת ערב לסיכום הטיול.
לאחר ארוחת הבוקר נבקר במתחם טירת ברטיסלאבה הצופה על העיר ונצפה לעבר נופיו המרהיבים של מפגש שלשת הגבולות (הונגריה, אוסטריה וסלובקיה), נהר הדנובה וגגות העיר העתיקה.
ניסע חזרה לוינה לסיור פנוראמי סביב העיר העתיקה והרינג (Ring), נלך ברגל אל מרכז העיר העתיקה לסיור מודרך + הפסקת קפה ועוגה (בתשלום), לאחר זמן חופשי נעלה לאוטובוס וניסע לשדה התעופה לחזרה לארץ.
חברת התעופה: אוסטריאן אייר ליינס
17.06.2020 – עם אל על 363 המראה: 17:30, נחיתה בוינה: 20:15.
24.06.2020 – עם אל על 364 המראה: 21:35, נחיתה בארץ: 02:00 למחרת בבוקר.
אוטובוס 49 מושבים ממוזג ונוח לביצוע תוכנית הטיול ובכפוף
לחוקי האיחוד האירופאי המגביל שעות נהיגה מותרות של הנהג.
טיסות לוינה וחזרה עם חסרת אוסטריאן איירליינס
מיסי נמל הידועים היום (177 דולר. שינוי במרכיב זה יתבטא בשינוי במחיר הטיול הכולל)
1 לילה לינה במלון 4 כוכבים בברטיסלאבה
5 לילות לינה במלון 4 כוכבים באזור הרי הטאטרה
1 לילה לינה במלון 4 כוכבים בברטיסלאבה
דמי כניסה לאתרים
מדריך/ה מצוות בריזה
מדריכים מקומיים בוינה ובברטיסלאבה
תשר לנותני השירותים המקומיים
1 ארוחת ערב בברטיסלאבה
6 ארוחות ערב במלון
8 ימי אוטובוס תיירים צמוד לביצוע תוכנית הטיול ובכפוף לחוקי האיחוד האירופאי להגבלת שעות נהיגה מותרות של האוטובוס
בקבוק מים לאדם ליום (500 מ"ל)
מס מקומי במלונות
ביטוח בריאות לחו"ל
ארוחות נוספות לכלול במחיר
שתיה בארוחות המוזמנות
כל מה שלא מופיע בסעיף המחיר כולל
הטיול מגיע לגבהים של כ – 2000 מ' מעל פני הים. לאלה הסובלים ממחלות לב ולחץ דם גבוה מומלץ להוועץ ברופא המשפחה .
( מניין הימים לפי ימי העבודה בארץ ימים א'-ה' (לא כולל ימי שישי ושבת, ערבי חג וימי חג)
שער היורו : נקבע ביום החיוב בפועל לפי שער העברות והמחאות גבוה .
לשימת לב המזמין,
כי המדובר במוצר פרימיום וייחודי הכרוך בהשקעה והתאמה ללקוח, כאשר הזמנה מסוג זה אינה מבוצעת במכר מרחוק על פי שיווק אינטרנטי או דומה לכך.
יש לשים לב לתנאי הביטול הנקבעים בהתאם לספקי השירות השונים, כמו כן, כל ביצוע הזמנה מחייב אישור הלקוח מראש והסכמתו כי קרא מלא התנאים לרבות העובדה, כי עסקאות מסוג זה אינן מבוצעות באינטרנט, אלא באישור פרונטלי של הלקוח (לא מכר מרחוק), על כל ביצוע הזמנה מסוג זה יחולו הוראות חוק הגנת הצרכן בתנאים המתאימים.
דמי הביטול יקוזזו מהתשלום שבוצע בפועל. כל החזר כספי המגיע למטייל בגין ביטול יעשה בערכי המט"ח ביום ההחזר, (תוך 30 יום ממועד הביטול)
ביטול ייחשב ל"הודעה" בכתב בלבד (לרבות מייל או פקסימיליה) שתימסר במשרדי החברה ומועד הביטול ייחשב יום מסירת ההודעה. ההחזר הכספי נעשה באותו האופן בו בוצע התשלום.
** ביטול ייעשה ויכנס לתוקף אך ורק לאחר שליחת פקס עבור בריזה, למספר 03-5440055
או מייל : info@breeza.co.il המאשר את ביטול הטיול .
מחובת הלקוח לבדוק האם התקבל הפקס או האי מייל לביטול !!
על הנוסע/ת לבחור את מדיניות הביטול המתאימה לו/לה מבין שתי החלופות הבאות:
על הנוסע/ת לבחור את מחיר הטיול (מופיע למעלה) בהתאם למדיניות הביטול המתאימה לו. נא לסמן את החלופה הנבחרת בטופס ההרשמה.
חלופה א' – החלופה הזולה יותר – מחיר טיול בהתאם למדיניות הביטול של נותני שירותי הקרקע (בתי מלון, תחבורה, כניסות, טיסות פנים, ארוחות)
מחוץ לישראל: לפי המפורט למעלה. כולל דמי הביטול של חברות תעופה.
במקרה של ביטול הטיול ביוזמת הנוסע, מכל סיבה שהיא, יחולו דמי ביטול מצטברים לפי הפירוט למעלה:
חלופה ב' – יקרה יותר – תוספת של 7% למחיר הטיול ולסכומי דמי הביטול כפי שהם מופיעים בגוף התכנית בחלופה א' למעלה
חלופה זו מקנה זכות ביטול בהתאם להוראות לחוק הגנת הצרכן תשמ"א-1981 ותקנותיו:
ביטוח בריאות לנוסע לחו"ל הוא גם ביטוח ביטול נסיעה מטעמי בריאות
מומלץ לרכוש ביטוח נוסעים לחו"ל ברגע שמחליטים לנסוע לטיול ולא לחכות עד "רגע לפני". דרכנו אפשר לרכוש ביטוח בריאות התקף מיום רכישת הפוליסה (אפילו שנה לפני היציאה) ועד יום לפני תאריך היציאה לטיול. הביטוח מכסה גם מקרה רפואי של בן משפחה מדרגה ראשונה. מחיר הביטוח מחושב בכל מקרה על פי מספר ימי הטיול בפועל ללא קשר ליום רכישת הביטוח מחברת הביטוח.
לתשומת לבך: מידע זה הוא לידיעה בלבד ואיננו בא במקום המידע המלא המפורט בפוליסת הביטוח.
כמו כן יש לזכור שבריזה אינה סוכנות ביטוח ובכל מקרה המגיע לכדי תביעה יש לפנות ישירות אל חברת הביטוח לפי מספר הטלפון המופיע בפוליסה שבידיכם.
אל תדחה אפילו ביום !!! עם ההרשמה רכוש לך ביטוח בריאות לחו"ל !!! ביטוח כזה אפשר לעשות גם במשרדנו.
ההרשמה מתבצעת באמצעות טופס רישום המצורף לכל טיול. את טופס הרישום יש לשלוח למרכז ההזמנות בפקס או בדוא"ל (מהאתר ) ולוודא טלפונית שאכן הגיע. אין לראות במשלוח הטופס אישור להרשמה ללא אישור קבלתו בטלפון.
עם קליטת טופס הרישום תיגבה מקדמה על סך 300 יורו לאדם המהווה חלק ממחיר הטיול הסופי.
יתרת התשלום תיגבה עד 45 יום לפני היציאה לטיול (ללא הודעה מוקדמת).
(תנאי הביטול למעלה הם ההסכם בין המטיילים לחברה, ללא קשר לגובה המקדמה המשולמת עם קבלת טופס הרישום).
התשלום יתבצע באמצעות טופס הרישום, שישלח אליכם בעקבות פנייתכם להרשמה לטיול. בטופס יצוין אופן התשלום המבוקש, מבין האפשרויות הבאות:
הערה: אם לא יצוין על טופס הרישום אופן התשלום המבוקש, יחוייב כרטיס האשראי ב-3 תשלומים שווים ללא ריבית.
קבלות: חברת בריזה מתנהלת בתוך קבוצת מונה טורס והקבלות יישאו את שם חברת האם קבלה ממוחשבת תישלח אליכם במייל או בדואר.
כרטוס הקבוצה נעשה לאחר סגירת ההרשמה לטיול ולא במועד שליחת טופס ההרשמה. הכרטוס הקבוצתי הוא תנאי לקבלת מחיר קבוצתי לטיסות. הכרטוס מתבצע לכל אנשי הקבוצה יחד במועד הגביה של דמי הטיול הנקבע על ידי החברה ועל פי צרכי הטיול. במועד התשלום יקבע שער השקל מול שערי מט"ח ואין לשנותו בדיעבד. מחיריהם הסופיים של היטלי הדלק ומסי הנמל מעודכנים במועד הכרטוס הקבוצתי. בריזה מחליטה מראש אם לציין במסלול הטיול את מחיר מסי הנמל והדלק (בטיסות סדירות) עליהם התבסס תמחור הטיול, או לא לציין זאת. במקרים בהם חלה התייקרות ובעקבותיה תוספת למחיר, מתחייבת בריזה לתת הסבר לכך.
אין אפשרות לבחור מקומות ישיבה על המטוס במסגרת כירטוס קבוצתי, מראש. שלא כבכירטוס אינדיבידואלי, בו יכול הסוכן לבחור מקומות ישיבה במקרים רבים, בקבוצות לא ניתן. על המטיילים לדעת זאת ולהימנע בכך מאכזבות….
יש שני דברים שאפשר לעשות להמנע מפיצול זוגות בישיבה וכד':
1 – להזמין באתר חברת התעופה הספציפית מקום ישיבה באינטרנט, אם יש אפשרות כזו בחברת התעופה, בדרך כלל החל מ-24 שעות לפני הטיסה.
2 – הושבה מוקדמת מ- 24 שעות לפני ההמראה כרוכה ברוב המקרים בתוספת תשלום. התוספת משתנה מחברת תעופה אחת לשניה, בכל מקרה בריזה אינה מממנת הושבה כזו !!!
3 – בזמן קבלת כרטיס העליה למטוס לוודא בדסק עצמו שקיבלתם כרטיסים צמודים בישיבה, לא לוותר !!
פיצול הקבוצה: ברוב המקרים, פיצול מטיסות הקבוצה כרוך בתוספת תשלום (divide).
אין ביכולתנו להבטיח מראש הטבות בכרטיסי טיסה קבוצתיים (נקודות נוסע מתמיד, בונוסים וכד') המוצעים על ידי חברות התעופה ליעדים שונים. באחריות המטייל לבדוק מראש אפשרות קבלת הטבות לגבי טיול ספציפי.
למטיילים המגיעים ללא בני/ בנות זוג ומבקשים לשהות בחדר זוגי עם מטייל נוסף ינתן פרק זמן סביר למציאת בן/ בת זוג על ידי החברה, אבל זכותו של מטייל לקבוע כתנאי את יציאתו לטיול במציאת "פרטנר" לחדר הזוגי.
לחדר לבודד (סינגל ) יש תמיד עלות נוספת וברוב בתי המלון החדר הזה גם קטן מחדר זוגי . אין לבריזה כל התחיבות לתת חדר למטייל בודד שיהיה זהה לחדר זוגי.
על חברתנו חל איסור לתת כל יעוץ או הנחיות בנושא זה. אנא פנה ללשכות הבריאות המחוזיות באזור מגוריך:
טלפון כלל ארצי: *5400
בברכת טיול נעים מצוות בריזה
>> הכנסו למגוון טיולים מאורגנים לסלובקיה