סרי לנקה – או בשמה הקודם ציילון, פותחת בפנינו עולם חדש בו אי טרופי יפה וקסום אשר נקלע בשנים האחרונות למשברים ועימותים אתניים–דתיים, ניהל מסכת חיים מיוחדת ועשירה. מרקו פולו הגדיר את סרי לנקה כאי הטוב ביותר בעולם בהשוואה לאיים דומים בגודלם. יש להניח שאחרי שהייה בסרי לנקה תוכלו להסכים עימו. זאת משום שבאי זה יש מהכל: אתרים שהוכרזו על ידי אונסק"ו כאתרי שימור מורשת עולמית דוגמת העיר פולונרואה, שמורות טבע שנוסדו עוד בתקופת השלטון הבריטי, יערות גשם וחופי רחצה תכולים ועטורי דקלים. על כל אלה יש להוסיף את מטעי התה האדירים שהביאו לציילון את פרסומה, אנשים חביבים ואוכל טמילי נהדר.
טיסת לילה דרך האמירויות תביאנו בבוקר המחרת לקולומבו, בירת סרי לנקה. נפגוש את הצוות שלנו בשדה התעופה וניסע להפסקת בוקר בבית קפה בנגומבו, עיירת חוף לא רחוק משדה התעופה ונבקר בשוק הדייגים המקומי. משם נמשיך לביקור בחוות הפילים – פינאוולה – בית מחסה לפילים צעירים שננטשו ברחבי סרי לנקה, ונצפה בהם בעת הרחצה בנהר. ניסע לדמבולה בשעה יחסית מוקדמת כדי לנוח לקראת ארוחת הערב. ארוחת ערב ולינה: בדמבולה.
לאחר ארוחת הבוקר ניסע לפולונרואה, עיר עתיקה שהיתה מושבם של שועים ומלכים בתקופות הקדומות. היתה זו הבירה העתיקה של שושלת צו'לה ההודית מהמאה ה-10 עד המאה ה-12 והבירה השניה של סרי לנקה. נסייר בין הארמונות ומאגרי המים המיוחדים ונצפה בפסלי בודהא הענקיים החצובים בסלע. משם ניסע לשמורת מינרייה ונצא לספארי ג'יפים אחה"צ בפארק מינרייה, לצפות במשפחות פילי הבר ומיני עופות נודדים בסביבתם הטבעית. נשוב לפנות ערב נשוב לדמבולה. לינה: דמבולה
נבקר בעיר המיוחדת אנורדהפורה הנחשבת לאחת הערים העתיקות בעולם, שיושבה במאה ה- 4 לפנה"ס והיא מאוכלסת עד היום. נבקר במקדשי סרי מהה בודיה ואיסורומוניה. נראה את פסלו השמור ביותר של בודהה, מהמאה ה- 5, החצוב כולו בסלע שבאבוקנה כ- 51 ק"מ מאנורדהפורה. העיר הוכרזה כאתר מורשת בי"ל על ידי אונסק"ו הודות לריבוי המבנים העתיקים השמורים בעיר. חזרה לדמבולה ללינה.
את מרבית הבוקר נבלה בכפר, לחוש קצת את קצב החיים בכפר מקומי; נצא רכובים על ג'יפים בסביבה, נערוך טיול רגלי קצר ליד המאגר המלאכותי של הכפר, כולל נסיעה בעגלה רתומה לשוורים, נערוך שייט קצר, וניסע לביקור בחוות תבלינים במאטאלה, בה נראה עושר של צמחי תבלין סרילנקיים ואת תהליך עיבודם. מכאן נמשיך וניסע לכיוון קאנדי. זוהי – העיר השנייה בגודלה באי והבירה האחרונה של סרי לנקה המוכרזת כאתר מורשת. לינה: קאנדי
נתחיל את היום בביקור בגן הבוטני המלכותי פראדניה – ששטחו גדול מאד וראשיתו בשנת 1374 כגן למנוחה ובילוי בידי המלכים של גמפולה וקאנדי. יש בו למעלה מ 5000 מיני עצים וצמחים. חלקם אנדמיים. יש חלקת תבלינים וכן בית אורכידאות. נמשיך לסיור בקאנדי – עיר בה נסייר אחה"צ ונגלה את עבודות העץ המיוחדות לה בעיקר בבתיה. נמשיך לטיול להכרת העיר קאנדי: כולל האגם העליון, ככר השוק, מרכז האמנות והמוזיאון. קאנדי נכנעה לכובש הבריטי רק ב 1815 והיא הדוגמה להשפעה הבודהיסטית של סרילנקה שבעטיה פעילים בה מנזרים וסטופות גם היום. נבקר במקדש השן, שלפי האגדה הגיעה מפיו של בודהה…. בערב נצא למופע פולקלור.לינה בקאנדי.
היום נצא בנסיעה לכיוון נוארה איליה. בדרך מתפתלת בנוף הררי עוצר נשימה ובינות למטעי התה המפורסמים של סרי לנקה. נבקר את קוטפות התה העמלות וכן במפעל תה, בו נוכל ללגום תה. בדרך נעבור במפלי רמבודה העולים על 100 מ' ולפנות ערב נגיע ל"אנגליה הקטנה" – העיירה נוארה אליה, הגבוהה בערי סרי לנקה – 1889 מטרים מעל פני הים, המשמרת את הסגנון האנגלי-ויקטוריאני בבתיה ורחובותיה. העיירה שוכנת בנוף הררי מרשים, באיזור שופע מים ובו מטעי תה משגשגים. במרכז העיירה שוכן פארק ויקטוריה השווה שוטטות של אחה"צ ותצפיות ציפורים. לינה: נוארה אליה
נצא מן העיר וניסע אל יאלה, עיירת נופש קטנה המצויה בלב ארץ מטעי התה ויער העננים. יאלה שוכנת בקצה הדרומי מזרחי של האי ובסביבתה חיים בעלי חיים רבים. נצא לספארי מרתק בשמורה רכובים על ג'יפים. בשמורה אפשר לראות נמרים, דובים איילים, תאואים, קופים ועוד. זו השמורה העשירה ביותר במדינה בחיות פרא. נלון בסמוך לשמורה.
ניסע לעבר החוף המערבי של סרילנקה, עם עצירות תצפית בדרך. נסייר בגול (Galle) עיר מבצר מהמאה ה-16 שהוקמה כנמל עבור הפורטוגזים וההולנדים וחומותיה, עליהן נשברים גלי האוקיינוס, משמרות עדיין את אותו ניחוח קולוניאלי. בעיר יש מספר כנסיות מענינות כמו כנסיית כל הקדושים, הכנסיה הרפורמית ההולנדית ועוד. משם נמשיך לאמבלנגודה ונבקר במוזיאון מסכות העץ היפהפה. משם נמשיך ונגיע למלון הממוקם בחוף טנגרין.
נצא לשייט בנהר באזור בלפיטיה. זהו כפר קטן של דייגים, אשר יושב ליד שפך נהר מדו. נשוט על הנהר ובין שיחי המנגרובים ונבקר באי קוטו דווה בו נמצא מקדש ידוע, כאשר על הגדות מגדלים קינמון באופן אינטנסיבי, ומסביבנו חיים תוססים של זוחלים שונים, דגים ועופות מים. נמשיך לשמורת צבי הים בקוסגודה. בעולם יש 7 מיני צבים שיש חשש להכחדתם. 5 ממנים נמצאים במקום זה. לינה במלון בחוף.
ביומנו האחרון בסרי לנקה ניסע לקולומבו הבירה. העיר היא המרכז המסחרי עצום המימדים של האי, ויש בה הרבה מאד מה לראות: שווקים, שוק צף, ככר העצמאות ועוד. העברה לשדה התעופה וטיסה דרך דובאי. הנחיתה בארץ ביום מס' 12 בבוקר.
19.11.25 המראה בשעה 19:05 ונחיתה בקולומבו בשעה 08:30.
29.11.25 המראה בשעה 21:40 מקולומבו ונחיתה ביום המחרת בנתב"ג בשעה 05:05 בבוקר.
נקבע ביום החיוב בפועל לפי שער העברות והמחאות גבוה.
נא לוודא שהדרכון בתוקף לחצי שנה לפחות מיום הטיסה לטיול
דמי הביטול יקוזזו מהתשלום שבוצע בפועל. כל החזר כספי המגיע למטייל בגין ביטול לוקח בחשבון הוצאות שכבר נעשו בגין הטיול (כגון טיסות והתחייבות בתי מלון).
ההחזר יתבצע בערכי השקלים כפי ששולמו, ביום ההחזר, (תוך 30 יום ממועד הביטול). ביטול ייחשב ל"הודעה" בכתב בלבד – גם במייל – שתימסר במשרדי החברה ומועד הביטול ייחשב יום מסירת ההודעה.
ביטול ייתבצע ויכנס לתוקף אך ורק לאחר שליחת ווטצאפ עבור בריזה, למספר 052-5440864 או במייל : breezatravel@gmail.com המאשר את ביטול הטיול. מחובת המבטל/ת לבדוק האם התקבל האישור לביטול בדואר חוזר !!
אין היום שום ביטוח המכסה ביטול נסיעה חוץ מביטוח בריאות לנוסעים לחו"ל. מומלץ לרכוש ביטוח נוסעים לחו"ל – החל מ- 3 חודשים מראש – ברגע שמחליטים לנסוע לטיול ולא לחכות עד "רגע לפני". כל ביטוח מכסה גם מקרה רפואי של בן משפחה מדרגה ראשונה. התשלום בכל מקרה מחושב על פי מספר ימי הטיול בפועל ללא קשר ליום הזמנת הביטוח מחברת הביטוח. מידע זה הוא לידיעה בלבד ואיננו בא במקום המידע המלא המפורט בפוליסת הביטוח. כמו כן יש לזכור שבריזה אינה סוכנות ביטוח ובכל מקרה המגיע לכדי תביעה יש לפנות ישירות אל חברת הביטוח לפי מספר הטלפון המופיע בפוליסה שבידיכם.
אל תדחו רכישת ביטוח לחו"ל אפילו ביום! עם ההרשמה רכשו את הביטוח לחו"ל! אחרת אתם חשופים לדמי ביטול ללא הגנה! ביטוח כזה אפשר לעשות דרך כל חברות הביטוח.
דרישות:
ההרשמה מתבצעת באמצעות טופס רישום שישלח למתעניינים. את טופס הרישום יש למלא בדייקנות ולשלוח לפי ההנחיות המופיעות עליו. נא לצרף לטופס ההרשמה צילום דרכון כולל הארכת תוקף אם יש. בטופס תינתן בחירת אופן התשלום הן באשראי והן בהעברות בנקאיות.
הנפקת אישורי טיול וכרטיסי טיסה נעשית לפי הטפסים, ולכן יש למלאם באופן נכון וברור.
בריזה אינה אחראית לביטולים בגין רעש אדמה, מלחמה, מזג אויר, שביתות וכל גורם שאין לחברה שליטה עליו. לשם כך יש ביטוח נוסעים מורחב המכסה כמעט כל מצב.
אין דין הביטולים בטיולי בריזה כדין "עסקת מכר מרחוק" המקנה למבוגרים מעל גיל 65 אפשרות ביטול בתשלום סמלי גם ברגע האחרון.
דמי הביטול, במידה ויהיו, יקוזזו מהתשלום שבוצע בפועל. כל החזר כספי המגיע למטייל בגין ביטול לא כולל הוצאות שכבר נעשו בגין הטיול (כגון ויזה ותשלומים לא חוזרים אחרים. ההחזר יעשה בערכי המט"ח ביום ההחזר, תוך 30 יום ממועד הביטול). ביטול ייחשב ל"הודעה" בכתב בלבד – במייל – שתימסר למרכז ההזמנות של בריזה ומועד הביטול ייחשב ביום מסירת ההודעה. ** ביטול ייעשה ויכנס לתוקף אך ורק לאחר שליחת ההודעה. מחובת המבטל/ת לבדוק האם התקבלה הודעת הביטול !!
התוספת משתנה מחברת תעופה אחת לשניה, וניתן בד"כ לעשות זאת 24 שעות לפני הטיסה.
בכל מקרה בריזה אינה מממנת הושבה כזו
ברוב המקרים, פיצול מטיסות הקבוצה כרוך בתוספת תשלום (divide).
כרטוס הקבוצה נעשה לאחר סגירת ההרשמה לטיול ולא במועד שליחת טופס ההרשמה. הכרטוס הקבוצתי הוא תנאי לקבלת מחיר קבוצתי לטיסות. הכרטוס מתבצע לכל אנשי הקבוצה יחד במועד הנקבע על ידי החברה ועל פי צרכי הטיול. במועד התשלום/תשלומים, יקבע שער השקל מול שערי מט"ח ואין לשנותו בדיעבד. מחיריהם הסופיים של היטלי הדלק ומסי הנמל מעודכנים במועד הכרטוס הקבוצתי (אם חל בהם שינוי). בריזה מחליטה מראש אם לציין במסלול הטיול את מחיר מסי הנמל והדלק (בטיסות סדירות) עליהם התבסס תמחור הטיול, או לא לציין זאת. במקרים בהם חלה התייקרות ובעקבותיה תוספת למחיר, מתחייבת בריזה לתת הסבר לכך.
אין ביכולתנו להבטיח מראש הטבות בכרטיסי טיסה קבוצתיים (נקודות נוסע מתמיד, בונוסים וכד') המוצעים על ידי חברות התעופה ליעדים שונים. באחריות המטייל לבדוק מראש אפשרות קבלת הטבות לגבי טיול חברת תעופה מסוימת ולציין זאת בטופס ההרשמה. הנושא יטופל ככל האפשר על ידינו מראש.
לא תמיד יש אפשרות לבחור מקומות ישיבה על המטוס במסגרת כירטוס קבוצתי, מראש. שלא כבכירטוס אינדיבידואלי, בו יכול הסוכן לבחור מקומות ישיבה במקרים רבים, בקבוצות לא תמיד ניתן הדבר. על המטיילים לדעת זאת ולהימנע בכך מאכזבות….
ישנן שלש דרכים להמנע מפיצול זוגות בישיבה:
על חברתנו חל איסור לתת כל יעוץ או הנחיות בנושא זה. אנא פנה ללשכות הבריאות המחוזיות באזור מגוריך: מס' כלל ארצי: *5400
>> הכנסו למגוון טיולים מאורגנים למזרח הרחוק