סידרת הטיולים "פה ושם בארץ ישראל" מתבצעת בשיתוף פעולה בין בריזה – אמנות הטיול לבין דרך הלב. אין אלה עוד טיולים בארץ; בנוסף לנופי ארצנו היפים, בטיולים המותאמים לעונות השנה, שמנו דגש על מפגשים עם אותם אנשים שאיננו זוכים להכיר ביום יום שלנו.
נגלה ארץ שהיא מארג של נופי טבע, היסטוריה ותהליכים חברתיים.
ארץ שבה חיים אנשים, בינינו ובמקומות שאנחנו לא זוכים להכיר, המתנהלים דרך אמונות, שירה, נופים, יצירה ומלחמת קיום. הטיול מתנהל ברכבים פרטיים ומאפשר לנו לנוע בדרכים בהן אין לעיתים גישה לאוטובוסים וכן לשמור על בידוד כפי שמכתיבה לנו תקופה זו. כמו כן, טיול שכזה משלב התנסויות והפעלות בקבוצות קטנות ובמרחב המפגש הבין אישי.
ניסינו לעצב מסלול כך שלא נחזור על מקומות בהם ביקרתם הרבה בעבר נמנענו ככל האפשר ממקומות הסגורים עדיין עקב הקורונה, חיפשנו מפגשים עם אנשים שיש לנו סיבה טובה לפגוש, שילבנו ארוחות בחוץ וגם בחדר האוכל של מרום גולן וכמו כן ניסינו גם לחסוך ככל האפשר בהוצאות תוך שמירה על רמת ארוח טובה. והתוצאה, לפניכם
ניפגש בשעה 09:00 בצומת אנדרטת שיירת יחיעם, ומשם נמשיך בכביש הצפון למעיליא: כפר נוצרי הממוקם על הרכס הצופה מדרום על נחל כזיב. נערוך טיול רגלי קצר מעל עמק הנחל ונפגוש בקיסר, האיש שהקים מקום יפה הנקרא " צוק נשרים". נמשיך משם לביקור בכנסיית מעיליא המהודרת (אם תהיה פתוחה) ונמשיך מזרחה עד לקבוץ סאסא. קבוץ של השוה"צ שהצליח כלכלית בצורה יוצאת דופן בכל קנה מידה ארצי. נערוך תצפית על גדר הגבול שידעה סיפורי מלחמה לא מעטים ונמשיך בנופי אצבע הגליל צפונה עד רמות נפתלי ותצפית קרן נפתלי. נרד משם אל עמק החולה ונעלה אל רמת הגולן דרך נחל עורבים למרום גולן ולהר בנטל, שם נפגוש במנהל "מי גולן" שיספר לנו על התנהלות ישובי הגולן עם בעיות המים וחלוקתם.
נרד מההר ישר אל מרום הגולן וניכנס על חדרי האירוח המושקעים במתחם האירוח.
ארוחת ערב במקום וערב ביחד….
נתחיל בסיור עם יופ, הפסל שהופך גרוטאות ברזל למיצגים מיוחדים המקשטים את כל האיזור. משם נמשיך צפונה, חולפים מול מתחם הטורבינות העצומות שהשתלטו על המרחב למלא רוחב העין. ניפגש עם ראש הכפר של בוקעתה ונישמע סיפורים מרתקים על הפוליטיקה במקום, על הקשר עם הדרוזים, על הכלכלה, ונסיים בארוחת צהרים בסגנון פיקניק. שבעים ומאושרים נמשיך אל אגן נהר סער, ניסע בין המטעים המלבלבים מסביב לברכת רם ונמשיך בדרך יפהפיה לעבר הכפר עין קיניה, בו נפגוש את שרידי המשפחות המרוניות שחיו כאן עד שש הימים, ומתחזקים כנסיה (!!) במקום. ונסיים בטיול רגלי מנבי חזורי ונשוב למרום גולן. אחרי ארוחת ערב נתכנס לסיכום היום וערב חברתי.
נצא דרומה ונפגוש את יוני בן ארי: איש הציונות הדתית ובעל סיפור אישי כואב ומרתק. נבלה אתו את שעות הבוקר מאנדרטת "אור ירושלים" ועד לתל סאקי: סיפורי קרבות וגם סיפורי ההתיישבות בדרום הגולן. נמשיך משם לאתר המשוחזר "אום אל קנאטיר": אחד המרשימים בגולן כולו ונסיים בטיול רגלי קל אך יפהפה לעין פיק. לפי הלו"ז יתכן שנוסיף עוד דבר לפני שניסע הביתה.
הדרכת יזהר הס
שתי לינות במרום גולן על בסיס חצי פנסיון
2 ארוחות צהרים בסגנון פיקניק
הפסקות קפה ונישנושים
מפגשים עם אנשים מעניינים (פירוט בגוף התכנית)
רכב לווי לוגיסטי
מע"מ
דלק לכלי הרכב, ארוחת צהרים ביום השני וארוחות שלא נכללו, הוצאות אישיות שלא נכללו ב"מחיר כולל"
ההרשמה מוגבלת (כרגע…) ל- 25 מטיילים ומתבצעת באמצעות טופס הרשמה שישלח למי שיפנה להרשמה.
הערה חשובה: יתכנו שינויים בתכנית, לוח זמנים וסדר ביקורים, לפי אילוצי מזג אויר או הגבלות משרד הבריאות ושיקול דעת המדריכים לטובת הטיול ומטייליו.
בברכת טיול מהנה,
אילן לכיש (בריזה) ויזהר הס (דרך הלב)